مقاومت ترمز چیست و چه کاربردی دارد؟

مقاومت ترمز چیست و چه کاربردی دارد؟

زمانی که موتور فرآیند متوقف شدن را شروع می کند,انرژی جنبشی آن به انرژی الکتریکی تبدیل خواهد شد. در این شرایط موتور از حالت مصرف کننده به تولید کننده تبدیل خواهد شد.در نتیجه برای ایستادن موتور الکتریکی نیاز است که این انرژی تولید شده به گونه ای مصرف شود که در این حالت از مقاومت ترمز اینورتر کمک بگیرند. مقاومت می تواند انرژی تولید شده را به گرما تبدیل کرده و از این طریق امکان توقف سریع را برای موتور فراهم کند.به علاوه وجود رزیستر ترمز ایمنی اینورتر را هم حفظ خواهد کرد و مانع از آسب دیدن آن در اثر زیاد شدن ولتاژ در باس DC خواهد شد.

 

از خاصیت مقاومت ها می توان برای دفع گرما و کاهش سرعت یک سیستم مکانیکی استفاده کرد.این فرایند که ترمز ترمز دینامیکی نامیده می شود به کمک تجهیزی به نام مقاومت ترمز انجام می گیردبرای کاهش سرعت یک موتور الکتریکی,ارژی جنبشی آن دوباره به انرزی الکتریکی تبدیل شده و سپس این انرژی اضافی توسط یک مقاومت قدرت به شکل گرما تلف می شود.

 

در زمان کاهش سرعت یا توقف سریع موتور , به خصوص در سیستم های مجهز به درایو فرکانس متغیر(VFD),موتور می تواند به عنوان یک ژنراتور عمل کند و انرژی الکتریکی تولید کند.این انرژی به شکل ولتاژ اضافی به شین DC درایو وارد می شود و ممکن است باعث آسیب به درایو یا سایر تجهیزات شود.

مقاومت های ترمز دارای مقادیر اهمی نسبتا پایین و توان بالایی هستند.بنابراین,مقاومت سیمی یک راه حل محبوب است.آنها اغلب دارای یک هسته سرامیکی هستند و کاملا جوش داده  شده اند.معمولا برای ایجاد فاصله ایمن از سایر قسمت ها در یک قاب قرار می گیرند.برای افزایش قابلیت اتلاف انرزی,فریم ها اغلب شامل پره های خنک کننده,فن ها یا حتی خنک کننده آب هستند.

 

یکی از ویژگی های مهم موتور های DC این است که به محض قطع منبع تغذیه,مانند ژنراتور عمل می کنند.این رفتار به دلیل وجود آهنرباهای دائمی در ساختار آن ها است.انرژی تولید شده در این حالت با اتصال یک مقاومت قدرت به عنوان بار تلف می شود.در مقابل ,موتورهای القایی AC فاقد آهنربای دائمی هستند و میدان مغناطیسی دوار استاتور باعث القای میدان در آنها می شود.زمانی که سرعت چرخش موتور از سرعت سنکرون تنظیم شده توسط درایو بیشتر شود,موتور به ژنراتور تبدیل شده و انرژی اضافی به درایو بازمی گردد.

این انرژی بازگشتی ولتاژ شین DC را افزایش می دهد.هرچه اختلاف سرعت بین موتور و درایو بیشتر باشد,انرژی بیشتری به شین DC بازمی گردد.برای جلوگیری از آسیب به سیستم,این انرژی اضافی باید به روشی مدیریت شود.

 

انواع مدل های المنتی مقاومت ترمز

مقاومت ترمز عمدتا از دو نوع سرامیکی و آلومینیومی هستند.

  •   مقاومت ترمز سرامیکی:این نوع مقاومت ترمز از المنت های سرامیکی برای ایجاد مقاومت حرارتی استفاده میکنند.آنها معمولا دارای مقاومت حرارتی بالا و توانایی تحمل دماهای بالا هستند.این نوع مقاومت ترمز برای کاربردهایی که نیاز به ترمز کوتاه مدت با توان بالا دارند مناسب هستند.

  •  مقاومت ترمز آلومینیومی:مقاومت های ترمز آلومینیومی از المنت های فلزی (معمولا آلومینیوم)تشکیل شده اند.آنها دارای سیم های ضخیم تر و نقاط اتصال قوی تر هستند.این نوع مقاومت ترمز مناسب برای کاربردهایی است که نیاز به ترمز طولانی مدت با توان کمتر دارند و تبدیل انرزی ترمز به گرما باعث افزایش دما محیط نشود.

کاربرد مقاومت های ترمز

مقاومت ترمز در دو شرایط زیر استفاده می شوند.

  1. سرعت موتور از سرعت تنظیم شده بیشتر باشد:این حالت معمولا هنگام کاهش سریع سرعت یا توقف رخ می دهد
  2. نیاز به کاهش سریع سرعت موتور باشد:این امر به ویژه در ماشین آلات صنعتی و کاربردهای خاص مانند بالابرها و نوار نقاله ها اهمیت دارد.

مزایای استفاده از مقاومت های ترمز:

  • ارائه ترمز کنترل شده و ایمن
  • افزایش گشتاور ترمز برای توقف سریع تر

 

اهمیت مقدار مقاومت

مقدار اهمی مقاومت باید با دقت محاسبه شود:

  • مقاومت کمتر :توقف سریع تر موتور اما تولید گرمای بیشتر
  • مقاومت بیشتر:کاهش گرمای تولیدی اما طولانی تر شدن زمان توقف

در اکثر درایو ها مقدار اهم و توان مقاومت در دفترچه راه اندازی درایو به صورت جدول بندی و محاسبه شده موجود می باشد

برای جلوگیری از گرمای بیش از حد می توان از هیت سینک ها استفاده کرد یا مقاومت را در طراحی بزرگتر در نظر گرفت.در سیستم های پیشرفته,باید حداقل و حداکثر مقدار مقاومت به گونه ای تعیین شود که:

  • جریان بیش از حد در مدار تولید نشود
  • توان اتلاف کافی برای مدیریت انرژی بازگشتی فراهم شود.

برای سفارش و مشاوره با کارشناسان رستا صنعت آسیا در تماس باشید

برای ارتباط مستقیم در واتساپ اینجا را کلیک کنید

 

 

 

 

 

اضافه کردن یک نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.